provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Ärthummus,karamelliserad banan och ett persikotäcke

Ärthummus,karamelliserad banan och ett persikotäcke

Toastinbed2018-6.jpg

Imorgon är det februari och det innebär att årets första månad är slut. Jag läste någonstans att tiden går snabbare desto äldre man blir. Inte tiden som i minuter eller dagar utan själva upplevelsen av tid. Som barn lär man sig ständigt nya saker och matar hjärnan med intryck och händelser som man inte tidigare upplevt. Det finns inga rutiner som får tiden att passera obemärkt, utan varje dag är något nytt. Desto äldre du blir desto färre nya intryck och händelser möter du i relation till allt som du redan har upplevt. Du blir kanske inte längre fascinerad över de nu självklara sakerna som du möter i din vardag. Därför borde man vara mer av ett kiddo. Utsätta sig för nya saker och händelser och känslor för att få tiden att kännas långsam. Eller i alla fall långsammare.

Toastinbed2018-5.jpg

Jag hade inte alls tänkt att prata om tid utan om mackor. Så nu pratar vi om det istället. Igår åt jag nämligen två mycket goda mackor som jag vill tipsa dig om. Den ena toppades med en hummus gjord på gröna ärtor! Det är världens bästa grej att ha en röra av något slag i kylen, då kan man liksom fixa mellis eller snacks på två sekunder. Just den här röran innehåller ett paket vita bönor, 200 gram gröna ärtor och saften från en citron. Börja med att tina ärtorna innan du mixar dem med de avsköljda bönorna och citronsaften. Om du vill kan du slänga i en nypa salt också! Sen är det klart. Förvara hummusen i kylen och bred på en macka eller ha som dipp till grönsaker. Eller skopa upp röran med chips. Dessutom är både bönor och ärtor snälla mot kontokortet + den lille kroppen. 

Toastinbed2018-2.jpg

Om man äter macka med ärthumus är det givet att man behöver en dessertmacka också. Helst med jordnötssmör och karamelliserad banan (dela en banan på längden och stek den i en klick kokosolja på hög värme). Karamelliserade bananer är allt. Antingen att ha på en macka, på gröten eller tillsammans med vaniljklass och rostad kokos.

Toastinbed2018-4.jpg

Om du tänker att jag åt min frukost i sängen så är det en lögn. Jag vill såklart inte spilla på mitt persikotäcke. Tycker att man borde ha fler persikor i livet. 

Toastinbed2018-3.jpg

Nu ska jag träffa kompis. Vill prata om life och äta surdegsbröd på cafe. Ha en fin onsdag☾.

/Sandwiches with amazing toppings. The green hummus is super easy to make. Just blend white beans, green peas and lemon juice in a blender and add a pinch of salt. Store the hummus in the fridge and spread on sandwiches or use as a dip for vegetables whenever you're in need of a quick snack.


@withthelocals

@withthelocals

London genom min mobil

London genom min mobil