provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

@withthelocals

@withthelocals

FullSizeRender.jpg

Godmorgon du.
Har du sovit gott? Är du fredagsglad? Vill du besöka en ny stad?

Om du svarar ja på den sista frågan har jag ett tips till dig (hoppas såklart att du svarar ja på de två första också). Jag började följa Instagramkontot @withthelocals för något år sedan och känner att jag vill dela med mig av detta lilla guldkonto till dig. Hela idén bakom kontot är att locals, dvs personer som bor och lever i en stad sedan ett bra tag tillbaka, delar med sig av sina bästa platser i sin stad. Varje vecka är det en ny person som tar över kontot och visar upp sina finaste ställen i fyrkantiga rutor. Det är en bra blandning mellan restaurangtips, butiker, gator, parker, utkiksplatser och specifika maträtter som man inte får missa. Ofta har även tipsen även en personlig twist eller en liten story bakom. Jag tycker att idén bakom kontot är fenomenal och jag brukar alltid bläddra igenom flödet innan jag reser någonstans. De har en hemsida också där de samlar ihop alla sina små stadsguider (så slipper man scrolla mil ner i flödet). På så sätt kan man bara klicka sig in på en stad och få tipsen serverade på en rad direkt.

Man behöver ju inte heller åka på en resa för att läsa guiderna. Det är en perfekt aktivitet att göra om nätterna när man inte kan sova. Då kan man kolla på asfalterade gator och hamburgare och vattenfall och vara någon annanstans för ett ögonblick.

withthelocals

Här kan du tillexempel kolla på en liten guide till Kauai på Hawaii. Vill verkligen åka dit någon gång.

withthelocals

Här finns det londontips.

withthelocals

PARIS. Vill alltid ha paristips. Samlar på fik och barer och gator i mina mobilanteckningar. 

withthelocals

Tips från området Greenpoint i Brooklyn kan du kika på här.

withthelocals

 Jag hade aldrig hört talas om Regina tidigare. Tydligen är det en liten stad i Kanada med iskalla vintrar och varma somrar. Staden har också flest restauranger per capita i hela Kanada. Kanske kan vara något! Kolla in guiden här.

En massa fler städer hittar du på hemsidan! Hoppas att du fick lite härlig fredagsläsning nu. Detta är bara ett tips från mig (inget annat) då jag gillar detta konto lika mycket som choklad och varma mackor.

/ I love the Instagram account @withthelocals. Go follow them now! You can also find their cityguides easily on their website.


Frukost i en mugg

Frukost i en mugg

Ärthummus,karamelliserad banan och ett persikotäcke

Ärthummus,karamelliserad banan och ett persikotäcke