provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

En veckohandling och tips till matlådan

En veckohandling och tips till matlådan

Handling2018-5.jpg

Glad onsdag du.

Visst är det härligt att handla mat? Jag brukar nästan alltid lyssna på en podd och gå runt bland hyllorna och leta efter roliga produkter längre än vad som kanske är rimligt. Jag tänkte att vi skulle kolla på hur min senaste handling såg ut. Observera att det dock inte alltid ser ut såhär då jag går extremt mycket på vad jag är sugen på i stunden. Brukar liksom komma på vad jag ska äta när jag är i mataffären eller på vägen dit. Oftast blir det i alla fall några vegetariska biffar, grönsaker som är på extrapris och någon form av pasta/ris/potatis som hamnar i korgen. Jag har även tendenser till att vilja äta samma sak hela tiden tills jag tröttnar på det. Kan utan problem äta samma sak i en vecka om jag får feeling, hehe. Just nu är jag till exempel lite smått besatt av Garants linspasta och köper den varje gång. 

Handling2018-3.jpg

Detta var då vad jag handlade: Fryst mango, champinjoner, grönkål, sötpotatisaioli, citron, broccolipuckar, iKaffe, mjölk, matvete, linspasta, morotsbullar och bananer.

Andra saker som jag nästan alltid har hemma är: havregryn, ägg, ketchup, rostmackor, mörk choklad, kanel, vitkål och jordnötssmör.

Men sen finns det ju såklart varor som jag drömmer om att alltid ha hemma också. Typ; Färska kryddor! Basilika och timjan och rosmarin som gör att hela köket luktar gott. Kladdkaka med kolasås i färdiga bitar att plocka ifrån kylen. Perfekta avvos. Bröd från bageri med massa torkad frukt och sånt. Brieost. Vaniljfudge. Färdigpreppade mellis som hummus med grönsaksstavar eller overnight oats med mango och honung. Mmmm. Hade kunnat prata om min drömkyl hur länge som helst känner jag.

Handling2018-6.jpg

Tillbaka till min handling igen! Jag köper nästan alltid både iKaffe och vanlig mjölk. Tycker att det är gott att ha havremjölken i gröten eller ihop med müsli men föredrar vanlig mjölk i kaffet.

Handling2018.jpg

Detta var tänkt att bli till matlådor + färdiga middagar att ha i veckan, så jag tillagade allt på samma gång. Linspasta med morotsbollar (som är fyllda med ost omg) och vitlöksstekt svamp + grönkål. Såsen blev ketchup för pasta kräver always and forever ketchup. Det tog max en halvtimme att fixa ihop lådorna och det räckte till ungefär fem portioner. Yum!

Handling2018-2.jpg

Här kommer nästa tips på mat som fungerar bra i matlåda. Matvete (här kommer världens längsta parantes men matvete är så bra; det är billigt, innehåller mycket protein och fibrer + har en tuggig konsistens. Matvete är det nya riset, ok), broccolipuckar med bondbönor och sötpotatisaioli. Aiolin har jag inte testat tidigare men den var väldigt god och vitlökig. Biffarna var också goda och gick snabbt att tillaga, men de var inte wow. Jag tänker att det säkert går att göra godare biffar själv om man skulle ha tid + lust. Det bästa med den här rätten är ändå att den på riktigt tar 15 minuter att göra. 

Broccolibiff12018.jpg

Såhär kan det se ut. Hade lite sallad i kylen också som jag åt med tinade mangokuber. Asbra lunch va?

Mat är så roligt. Kan babbla i evigheter men här tar det stopp. Jag tycker att du ska äta något gott idag. Kanske stuvade makaroner? Gör det. 

/ Groceries that I like. 

Hummus på rostad sötpotatis med citron och tahini

Hummus på rostad sötpotatis med citron och tahini

I Skåne för en stund

I Skåne för en stund