provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Semmelgröt med varm kardemummamjölk

Semmelgröt med varm kardemummamjölk

Semmelgröt2018.jpg

Fredag! Snart sovmorgon! Hej!

Vad roligt att så många nya personer ramlade in här igår, det gör mig glad. Jag hoppas att du som inte hängt här tidigare kommer tycka att det är härligt, att vara i min bubbla för en stund. Jag hoppas också att du mår bra och att du har en mysig helg framför dig. Jag har förresten kommit till insikt med att jag överanvänder ordet mysig. Säger "åh, vad mysigt" kanske nitton gånger per dag och skriver det på sms minst lika många gånger. Men så får det vara. Något som faktiskt är väldigt mysigt (hehe) är semmelgröt (säger man ens semmel?!). Det är då havregrynsgröt kokad i hälften vatten hälften iKaffe toppad med mandelmassa, varm kardemummamjölk och bipollen. Jag tycker inte att vanliga semlor är speciellt goda om jag ska vara ärlig men det här är däremot life. Dödskrämigt, kardemummigt och bulligt utan tolv liter grädde. 

Semmelgröt12018-3.jpg

Om du vill äta semmelgröt (ja, det vill du) kommer receptet nedan;

Semmelgröt12018-4.jpg

Semmelgröt med varm kardemummamjölk - en portion

Mandelmassa:
1 näve rostade mandlar
1 msk honung
1 tsk vaniljsocker / en nypa äkta vaniljpulver
1 tsk vatten

Såhär gör du: Mixa mandlar, honung, vaniljsocker och vatten i en pestomixer/matberedare tills det blir riktigt slätt. Späd med mer vatten om massan blir för tjock. Glöm inte heller att smaka av för att kontrollera att mandelmassan är lagom söt. 

Havregrynsgröt:
1 dl havregryn
1 dl iKaffe (eller annan valfri mjölk)
1 dl vatten
1 nypa salt

Såhär gör du: Häll alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Koka sedan försiktigt på medelvärme tills havregrynen har blivit fluffiga och gröten är krämig.

Varm kardemummamjölk: 
1 dl iKaffe (eller annan valfri mjölk)
2 puffar kardemumma

Såhär gör du: Värm mjölken i en kastrull tillsammans med kardemumman. Om du vill kan du skumma mjölken för extra lyx. 

Semmelgröt12018-6.jpg

Jag började med att göra mandelmassan så att den var klar innan jag kokade gröten. När gröten sedan hade någon minut kvar värmde jag kardemummamjölken så att allt skulle bli färdigt samtidigt. Slutligen monterade jag ihop det hela. Gröten hamnade i skålen, mjölken hälldes över och mandelmassan lades på toppen tillsammans med lite bipollen och chiafrön. Klart!

Semmelgröt12018-7.jpg

En väldigt god frukost en grå morgon i februari. Tänk att gråheten snart kommer vara över och att solen kommer kika fram igen. Solen, mmm. 

Semmelgröt12018.jpg

Ät semmelgröt i helgen, du kommer inte att ångra dig.

Vi hörs snart igen!

/ Oatmeal with almond paste and hot cardamom milk. 


I Skåne för en stund

I Skåne för en stund

Peanutbutterlove och en chokladgrej

Peanutbutterlove och en chokladgrej