provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

I Skåne för en stund

I Skåne för en stund

Kullaberg2018

Godmorgon den 19:onde februari - godmorgon på dig gullis. 

I helgen var jag hemma i Skåne, hos min mamma. Gick och lade mig tidigt alla kvällar och sov länge på morgnarna. Jag åt våfflor med blåbär och drack espresso från maskinen som skummar mjölk rätt ner i koppen på lördagsmorgonen. På kvällen kollade jag melodifestivalen och åt plockgodis skavfötters med mamma i soffan och senare, när hon somnat och rösterna på tv:n var låga, testade jag alla hennes ansiktskrämer i badrumsskåpet som vanligt. 

Under helgen läste jag kanske två sidor av kurslitteraturen och gjorde desto mer av ingenting. Eller jo, ätit har jag ju gjort. Oj vad jag har ätit goda saker. Ost och surdegsbröd och tacos och oliver. Några promenader blev det också, kalla så att det isade längs anklarna. Nu börjar en ny vecka och det känns som om jag varit på rehab typ. Jag tror att jag har sovit så att det räcker för veckor framöver. Sömnlagret är dock behövligt då jag om några dagar beger mig till ett annat land föra att äta tapas och dansa och kramas med en vän som jag saknar och tänker på varevigaste dag. Men först skall jag tömma mitt skafferi på de sista pastaskruvarna, lämna in en uppgift om marknadsföring, stoppa mitt tvättberg i tvättmaskinen och förhoppningsvis surpla kaffe på Kastello i ett forever regnigt Göteborg. Men sen så.

Jag var förresten på Kullaberg i lördags också, mellan våfflorna och mello. Tror att det är en av de finaste platserna som finns. Önskade så att jag tagit med mig min systemkamera och att den inte låg stadigt nerbäddad i min resväska. Men några bilder togs med mobilkameran ändå och det kan vara bra att ibland påminna sig om att utrustningen spelar liten roll. Själva kameran får aldrig bli det viktigaste eller det avgörande, i alla fall inte för mig. Never ever.

Kullaberg20183
Kullaberg20185
Kullaberg20185
Kulleberg2018-7
Kullaberg20182
Kullaberg20186

Har du haft en fin helg? Hoppas det med hela kroppen.

Nu börjar den här måndagen. 1-2-3 kör.

/Pictures from Kullaberg.

En veckohandling och tips till matlådan

En veckohandling och tips till matlådan

Semmelgröt med varm kardemummamjölk

Semmelgröt med varm kardemummamjölk