provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Kaffe på Kastello och tre favoriter i Linnéstaden

Kaffe på Kastello och tre favoriter i Linnéstaden

kastello

Måndag! Dagen som kan vara sådär hemskt trött eller peppig och förväntansfull. I alla fall, det är en ny vecka. Sju nya dagar av listor att skriva, tankar att tänka, vänner att gosa med, mackor att äta och timmar att sova. Jag hoppas att dina sju dagar börjar bra.

I förra veckan mötte jag upp Ollie på Kastello i Linnéstaden. Vi drack cappuccinos och tittade på snön som landande på marken utanför fönstret. På två timmar gick vi igenom våra planer för den närmsta tiden och vårlängtade. Snart kan vi börja gå våra söndagspromenader igen och kanske kommer det vara lite varmare då. Kanske blir inte öronen illröda och kanske, kanske kan vi sitta på någon parkbänk och knäppa upp jackan för en stund.

kastello3

Kastello då! Jag har gått förbi där många gånger tidigare men aldrig gått in. Caféet ligger i Linné, på Landsvägsgatan 38 för att vara exakt. Kaffet var gott, de hade en frukostmeny som lät ultimat (typ surdegsbröd med jordnötssmör och sylt, bovetegröt, chiapudding, havregrynsgröt med frön och frukt osv) och pallarna man satt på var hyfsat osköna. I taket hängde det växter med spretiga blad och det var många som satt och skrev på sina datorer till dagens första kaffeslurp. Jag vill absolut gå hit igen för att äta frukost någon morgon. Jo, det ska jag göra. 

Kastello-2.jpg

Kommer man någonsin att sluta fota cappuccinos? Ibland blir jag så trött på kaffebilder, tycker att jag ser dem överallt, med samtidigt tar jag ju egna oftare än vad jag vill erkänna. Någon som vill förklara?

Linne

Linné överlag är ett så mysigt område i Göteborg. Borde gå hit oftare. Det finns så mycket att kika på som är koncentrerat till en liten yta. 

Kastello-3.jpg

Kafé Magasinet till exempel. Här hänger man med växter och blir proppad med dagsljus. De har lite enklare lunch, fika och kaffe. På kvällen kan man käka pizza också, men det har jag ju berättat förut.

Kastello-4.jpg

Det finns roliga mataffärer.

Kastello-5.jpg

Där man kan köpa ris, linser och havregryn på lösvikt. Fram heter den här butiken och ligger på Södra Allégatan 2. De har en massa ekologiska matgrejer som inte finns i vanliga butiker. Du vet pasta gjord på mystiska mjölsorter och bars med mullbär och granatäppelsaft typ. Spännande.

Kastello-7.jpg

Det finns en massa blomsterbutiker också. De flesta av mina växter kommer från blomsterbutikerna längs Linnégatan. De är ofta billiga och man kan dessutom köpa färdiga buketter på rea! De gula som du ser på bilden (mimosa) är så härliga tycker jag. 

Det var några Linné-tips från mig och nu fortsätter vi den här morgonen tycker jag.

/Coffee at Kastello and some places that I like in Linnéstaden - Gothenburg. 


Den första dagen i San Sebastian

Den första dagen i San Sebastian

Hummus på rostad sötpotatis med citron och tahini

Hummus på rostad sötpotatis med citron och tahini