provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Frukost i en mugg

Frukost i en mugg

Banan-ägg2018.jpg

Hej du!

I skrivande stund äter jag frukost ur en kaffekopp och det är faktiskt vad dagens inlägg skall handla om. Frukost överlag är en sådan bra grej. Om jag får välja äter jag nästan hellre frukost ute än middag, för då kan man sitta länge och äta frukostmat man aldrig hade kommit på att göra hemma. Dessutom får man en mysig början på dagen och allt det där. Tänk ändå vilken grej frukosten har blivit? Att det finns en massa fik världen över som serverar frukost till både lunch och middag? Att man häller smoothies i skålar och äter med marinerade frön och alger från någon sandbotten typ? När jag var yngre åt jag antingen yoghurt med müsli eller polarkakor med smält ost och det var bara något som skulle göras. Tuggas och sväljas innan skolan. Ändå härligt det med på något sätt, att inte fundera så mycket. Ibland finns det faktiskt inget bättre än en macka med ost och så är det bara. Men vissa dagar vill man ha något asgott som man står sig länge på. Något som är lite roligare än en macka eller fil med flingor. En grej att äta ihop med kompisar en seg söndagsmorgon. Förstår du vart jag vill komma? Hehe.

Banan-ägg2018-4.jpg

Jag vill ju tipsa om två superenkla frukostar som du gör i kaffekoppar! Det tar for real max fem minuter att göra dem och det blir minimalt med disk.

Banan-ägg2018-3.jpg

Banankaka med jordnötssmör och mörk choklad - en kopp
1 liten banan
1 dl havremjöl (mixa havregryn fint i en mixer)
1 ägg
1 tsk honung
1 nypa salt
Jordnötssmör
Hackad choklad

Såhär gör du: Börja med att mosa en liten banan i en kopp (välj en kopp som är ganska stor då smeten kommer att svälla av värmen). Häll sedan ner havremjöl, ägg, honung och salt och blanda runt noga med en gaffel. Ställ sedan in koppen i micron och micra på högsta effekt i 1,5 minut. Ta ut koppen (akta så att du inte bränner dig) och häll på lite (eller mycket) jordnötssmör och näve hackad choklad. Tada! Din frukost är färdig. 

Banan-ägg2018-8.jpg

Omelett med basilikapesto och sichuanpeppar - en kopp
2 ägg
1 tsk grön pesto
1 nypa sichuanpeppar
Flingsalt

Såhär gör du: Knäck ner äggen i koppen och vispa dem försiktigt med en gaffel. Tillsätt pesto och sichuanpeppar och blanda lite till. Ställ sedan in koppen i micron och micra på högsta effekt i 1,5 minut. Ta ut koppen (akta så att du inte bränner dig) och toppa den nu fluffiga omeletten med lite mer pesto och eventuellt lite flingsalt. Klart. 

Banan-ägg2018-5.jpg

Om du har lite överblivna grönsaksrester, någon skinkskiva eller lite ost går det jättebra att ploppa ner dem i omeletten också. Det är ett perfekt sätt att bli av med det där som man sparar trots att det är för lite för att kunna göra något vettigt av.

Banan-ägg2018-7.jpg

YUM. 

Banan-ägg2018-6.jpg

Gör någon av dessa till frukost idag! Eller kanske imorgon? Om jag känner mig själv rätt kommer i alla fall jag att äta dessa ofta. Har en tendens att snöa in mig på grejer...

Ha en fin måndag!

/ Breakfast in a mug. Just leave me a comment if you want the recipe translated!


Just nu

Just nu

@withthelocals

@withthelocals