provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Färskost på gröten och helgprat

Färskost på gröten och helgprat

Mat2018-2.jpg

Hej min vän. 

Är du glad? Har du haft en fin helg? Har du ätit choklad? Berätta för mig!
Jag har haft en sån där helg där jag gjort saker som jag alltid tänker att jag ska göra men aldrig gör. Typ som att slänga gamla döda växter, torka av hyllplanet i badrummet som blivit klibbigt av lotion och skrubba insidan av micron. Inte så spännande kanske. Men jag har gjort roliga saker också, som att äta friterade dumplings med mangosås i sammetströja, kolla på mello med kompisar och vara glad över alla som engagerat sig och delat viktiga ord i samband med internationella kvinnodagen. Så viktigt, alla dagar om året. 

Jag har också insett att färskost är sjukt gott (det går snabbt i svängarna här). Antingen att ha på göten eller på en skiva rågbröd med kanel och honung. Att äta goda saker är att vara snäll mot sig själv, och det ska man vara så ofta man bara kan. Dessutom är mat så roligt. Är inne i en period där jag kommer på en massa konstiga maträtter som jag vill laga. Gör listor i mina anteckningar och kollar på Jamie Oliver nästan varje vardagskväll medan jag äter min kvällsmat. Kan verkligen rekommendera hans youtube-klipp där han lagar middagar på fem ingredienser!

Mat2018-3.jpg

Här är i alla fall en lunchskål med gröt. Då behöver man göra extra mycket, mina skålar brukar vara på gränsen till att svämma över när jag river runt i skafferiet vid lunchtid. I den här skålen är det gröt (koka havregrynen i hälften mjölk hälften vatten kids) björnbär + blåbär, honung, jordnötssmör, färskost och chiafrön. Jaaaa vad gott. 

Mat2018-4.jpg

Kan du gissa hur många grejer jag spillde bärsaft på? (rätt svar är 3) Min skärbräda, mitt köksbord och en vit t-shirt. Jag rekommenderar dig att vara mycket (mycket) försiktig när du äter för att slippa göra samma misstag som mig. Men bli inte rädd! Ät gröt med färskost i veckan + var snäll. Skriv upp grejer som du är glad över, säg till dina vänner att de är bäst, avboka något och ligg i sängen och chilla, skicka det där mejlet du vill skicka, tänk på våren och klippor och utomhusfrukost, lägg undan mobilen en stund, var uppe senare än du borde, klia någon i håret, ät spagetti med hemmagjord tomatsås, ge inte upp, ha lite tråkigt, säg ifrån. Eller gör precis exakt vad du vill.

+ ha världens bästa måndag!

/Oatmeal with blueberries, cream cheese, honey, peanut butter and chia seeds.


Ur engångskameran: Ett sommarminne

Ur engångskameran: Ett sommarminne

Natten i Madrid och en hajk

Natten i Madrid och en hajk