provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Vad hände sen?

Vad hände sen?

Rom2018.jpg

Godmorgon du.

Idag ska jag läsa böcker, skriva uppsats och dricka kaffe tills jag blir knäpp. Skriver på en inlämning om opinionsmätningar och har en tendens att sugas längre och längre ner i mitt word-dokument. Men det är roligt att skriva och se hur det blir något av alla ord som dyker upp på pappret. Jag kommer säkerligen känna mig som en död fisk senare i eftermiddag men det tar vi då. Nu; första koppen kaffe, en skål med granola och skriv skriv skriv.

Jag satt och bläddrade igenom mitt blogg-arkiv i helgen och läste gamla inlägg. Jag insåg att jag på många ställen skrivit saker som jag sedan aldrig följt upp, så jag tänkte ge dig en uppföljning idag. På saker jag nämnt och sedan aldrig kommit tillbaka till. Jag borde göra samma grej i verkligheten, är den där som säger "jag gör det när jag kommer hem" och sen glömmer jag bort det? Så himla tråkig grej. Måste verkligen skriva upp allt för annars är det kört.

PROVA.jpg

”Själva utbildningen då? Jo, det känns också bra, trots att det bara har gått en vecka. Tycker det är spännande att bli introducerad till tankar man aldrig tänkt tidigare." (inlägg här)

Hmm. Ja, det är spännande att bli introducerad till nya tankar visst, men nu vill jag ha något mer. Jag är inne på min andra termin och jag vill göra saker; skriva och utvecklas och utmanas och bli bättre. Jag blir för rastlös av att sitta och lyssna på föreläsningar om saker jag inte känner mig intresserad av. Samtidigt kan jag inte förneka att jag lär mig grejer som jag tror kommer vara användbara för mig i framtiden. Typ vad PR innebär, vilka etiska regler som gäller för journalister, vad man får lov att publicera på nätet osv. Kunskap är aldrig en waste. Men hade önskat mig fler praktiska uppgifter, mer utmaning och ett lite högre tempo.


"Dessutom är året 2018 året där jag slutar riva på mina nagelband under föreläsningar. Punkt slut." (inlägg här)

Jag har absolut inte slutat riva på mina nagelband. Usch, det händer automatiskt utan jag ens reflekterar över det.


”Kanske laga någon rolig gröt - tänker typ mannagrynsgröt med smak av te? Alltså att man kokar upp mjölken med en tepåse i?” (inlägg här)

Inte så men detta låter ju äckligt? Te-gröt? Nej?

Fika.jpg

"Tänker varje höst att jag ska bli en sån där person med bebislen hud som luktar gott.” (inlägg här)

PROGRESS! Smörjer i alla fall in mig en gång i veckan. Eller så använder jag en in-shower-lotion från Lush som luktar sockervadd och körsbär. Brukar lukta mig själv på armarna när jag har använt den, hehe.


"Dessutom var det delar som utspelade sig i Paris (eller inte i Paris på riktigt för jag googlade upp inspelningsplatserna - men du förstår, det såg ut som om de var i Paris) vilket spädde på min Parislängtan ännu mer. Jag följer en massa Instagramkonton med personer som bor där och varje gång de lägger upp en bild kniper det till i magen. Saknar det väldigt mycket just nu. Det brukar gå lite i perioder." (inlägg här)

Min Parislängtan är faktiskt överkomlig just nu. Men ibland slår den till, som en längtbomb som får allt annat att kännas tråkigt. Jag vill så gärna åka dit snart, nu när våren kommer. Men samtidigt kanske längtan blir värre då? Jag kanske inte kommer kunna åka hem? Jag kanske klänger mig fast runt lyktstolpar och grinar på parkbänkar som om jag vore med i en film?

Klara2018-2.jpg

"Annars har jag börjat kolla på Bron igen och är sugen på att ta mig an The End of the F**king World." (inlägg här)

Jag kollade ett ynka avsnitt av The End of the F**king World men fastnade inte. Jag brukar i vanliga fall tycka om den typen av humor, du vet när det är lite wierd med roliga repliker som inte riktigt hänger samman? Dock blev det nästan lite för mycket vilket gjorde att jag tappade fokus på storyn. Så nja, det var nog ingen serie för mig. Eller så får jag ge den en ny chans (kommer inte att hända). 


"Dessutom är hösten den mysigaste årstiden. Jag misstänker att du har hört tjatet om raggsockor och te i varenda tidning som finns men ändå. Hösten är najs. Älskar fan hösten." (inlägg här)

Nej. Jag älskar inte hösten just nu, vill aldrig att det ska bli mörkt igen. Nu är det bara ljusa morgnar som gäller för resten av livet.


"Jag ska försöka läsa lite också, har liksom kommit av mig helt och inte läst en enda sida på flera månader." (inlägg här)

Tyvärr går det fortfarande långsamt på den här fronten... Jag har läst en novell från novellix men sen tog det stopp. Behöver boktips, har du något? Vill gärna läsa en bok som är sådär bra att det bara inte går att sluta läsa.


Matilda2018.jpg

Är det något mer du vill bli uppdaterad om? Kommentera så svarar jag! Puss + ha en fin dag. 

/ An update about things that I have written in my earlier blog posts.


"27 bilder där allt handlar om vad du ser genom det lilla fönstret i plastkameran"

"27 bilder där allt handlar om vad du ser genom det lilla fönstret i plastkameran"

Len mintchokladmousse med blåbär och grädde

Len mintchokladmousse med blåbär och grädde