provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Den första dagen i San Sebastian

Den första dagen i San Sebastian

SanSebastian2018-27.jpg

Jag är hemma och snörvlar i toalettpapper och dricker chai-te med skivor av ingefära och går igenom mina bilder från San Sebastian. Jag vet knappt vart jag ska börja. Mitt huvud är tungt av både trötthet och saker att göra men jag vill så gärna berätta för dig. Om solen och rummet med filtar som fick mina och Linns ögon att bli röda och rinniga, om den billiga maten, om kylan och om staden. Så jag börjar med den första dagen. Lördagen. Då vaknade vi upp i Linns rum i huset uppe på kullen och klädde på oss.

SanSebastian2018-28.jpg

Såhär såg det ut utanför huset. Medelhavsdröm eller hur? Här kan man sitta och äta grillade grönsaker och chips på sommaren. 

SanSebastian2018-4.jpg

Det fanns hundar! Fyra stycken. Den här var dock den malligaste som konstant spelade på sin söthet och gnydde vid grinden, slickade ens fingrar och viftade på svansen. 

SanSebastian2018-5.jpg

Hej gullis!

SanSebastian2018-7.jpg

Vi promenerade ner till havet. Kollade på spanjorer som huttrade i sina vinterjackor och ungar som åkte sparkcykel.

SanSebastian2018-8.jpg

Det låg några surfare ute i havet också. Det måste vara så kallt att surfa nu, för det var ordentligt kyligt i luften. Ingenting har liksom hunnit värmas upp på atlantkusten än. Varken gatorna eller havet eller stenhusen.

Vi käkade pannkakor här någonstans också, på ett fik som Linn blivit rekommenderad. Chokladsåsen som var ringlad över de amerikanska pannkakorna smakade ren kakao och kaffet var sjukt gott och jag hinkade i mig koppen på 2 minuter. 

SanSebastian2018-9.jpg

Efter pannkakor och kaffe hamnade vi i gamla stan. Där kollade vi på frukt och jag blev tillsagd av en spansk dam att det var förbjudet att röra grönsakerna (vilket är en av mina hobbies - att känna på grejer). Vem vill inte ta i konstiga bönor? 

SanSebastian2018-11.jpg

Linn ledde mig till hamnen.

SanSebastian2018-12.jpg

Där satte vi oss på en bänk och kollade på finklädda spanska tanter. Vi fick sol i ansiktet och kunde nästan men bara nästan knäppa upp jackorna lite. Sen pratade vi om hur ingen riktigt verkade bry sig här. Begreppet "ingen fucking bryr sig" myntades och jag använde det sedan varje dag som en ursäkt för att ha på mig raggsockor till ankeljeans.

SanSebastian2018-13.jpg

Havet var så fint. Detta var vid mittenstranden, La Concha. Det finns nämligen tre huvudstränder i San Sebastian, men jag tror att den här är den allra finaste.

SanSebastian2018-15.jpg

När våra magar ville ha påfyllning gick vi in till själva stan igen. Vi letade reda på en bar där vi trängdes med en massa andra hungriga som drack öl över disken och käkade potatisomelett.

SanSebastian2018-16.jpg

Baguette med omelett och en flaska vatten på en parkbänk. Om jag minns rätt betalde vi 8 euro tillsammans, bra lunchpris tycker jag. Dessutom var den sjukt god. Baguette är något helt annat utomlands, eller så är det bara inbillning men ändå. Baguette. 

SanSebastian2018-17.jpg

Nästa etapp var att ta oss upp till en utkiksplats (Monte Urgull) som ligger bakom den stora Jesusstayn. Dock var vi tvungna att stanna och kolla på den här lilla killen och hans pappa som skejtade ihop innan vi kunde gå vidare.

SanSebastian2018-20.jpg

Utsikten!

SanSebastian2018-39.jpg

Det var ett så speciellt ljus, nästan så att det var omöjligt att se någonting i närheten av solen.

SanSebastian2018-21.jpg

Jag var njutig. Sög i mig solstrålar och pratade ikapp med Linn. Min Linnie, som jag har saknat henne!

SanSebastian2018-22.jpg

Vi hängde vid utkiksplatsen länge. Tills solen nästan gått ner och vi började huttra av kyla. Solen stod för all värme, utan den blev händerna röda och mina läppar började fnasa sig. Linn hade sagt att det skulle bli kallt men SÅ kallt som det blev när solen gick ner trodde jag inte var möjligt i Spanien. Men nu vet jag.

SanSebastian2018-23.jpg
SanSebastian2018-24.jpg
SanSebastian2018-4.jpg

 San Sebastian är så otroligt vackert.

SanSebastian2018-26.jpg

När solen försvunnit påbörjade vi promenaden upp till huset igen. Vi stannade förresten till på vägen och handlade chips och drinkingredienser som senare intogs i sängen. På kvällen åt vi pintxos, som är en typ av tapas där grunden är en brödskiva, och hade intensiva samtal på en bar. Mmmm. Spanien-life.

Oj, det blev ett långt inlägg och jag har ännu mer som jag vill visa dig. Jag hoppas att du har haft en fin vecka. Jag har ju tidsinställt mina senaste inlägg så det känns bra att få skriva i realtid igen. Puss på dig och tack för att du läser.

/ San Sebastian, February 2018.


Intervju med Linn om San Sebastian; staden av utkiksplatser, näsringar och pintxos

Intervju med Linn om San Sebastian; staden av utkiksplatser, näsringar och pintxos

Kaffe på Kastello och tre favoriter i Linnéstaden

Kaffe på Kastello och tre favoriter i Linnéstaden