provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Havet och en chokladsmoothie med banan, espresso och vanilj

Havet och en chokladsmoothie med banan, espresso och vanilj

chokladsmoothie2018-3.jpg

Godmorgon fina du.

Jag är hemma i Skåne igen och går promenader vid havet mest hela tiden. Lyssnar på poddar och struntar i att det är så kallt att fingrarna blir stela inuti vantarna. Jag hänger en hel del i mammas kök också. Bakar chokladbollar och mixar smoothies på ingredienser jag inte har i min egen lägenhet. Typ färska dadlar, vaniljpulver och sånt. Jag gjorde en ultimat smoothie igår som jag vill tipsa dig om. Det var faktiskt inte vilken smoothie som helst utan en överlevnadssmoothie. För två år sedan jobbade jag heltid på en salladsbar, vilket jag älskade. Att jobba med mat, prata om mat och få kompisar som tyckte om mat lika mycket som jag var life. Jag lärde mig så mycket där, om störiga kunder, juicekombinationer och hur man picklar hinkvis med morötter. Dock var det ofta stressigt och ibland fick man vänta länge innan man kunde äta lunch. Då behövdes det en överlevnadssmoothie med snabb energi för att undvika att bli hangry. Jag drack säkerligen tre stycken i veckan, minst. Jag stod uppe i köket utan fönster och hackade paprika, mixade dressingar, surplade chokladsmoothie och lyssnade på radion som spelade samma låtar om och om igen. 

chokladsmoothie2018-13.jpg

Chokladsmoothie med banan, espresso och vanilj - 1 stort glas
2,5 dl valfri mjölk
1 liten banan
1 urkärnad dadel
1 msk kakao
1 msk kall espresso
1 nypa havssalt
1 nypa äkta vaniljpulver

Såhär gör du: Lägg alla ingredienser i en hög bunke och mixa slätt med en stavmixer. Häll upp i ett stort glas och servera direkt. Nu överlever du allt.

Om du vill fungerar det jättebra att spara en deciliter av smoothien och göra chiapudding av den. Du bara blandar smoothien med chiafrön och låter blandningen svälla i kylen några timmar. Sedan kan du ösa på något som du gillar på toppen. Kanske jordnötssmör och jordgubbar? En annan sak som jag kan tänka mig är orimligt gott är att koka gröt på smoothien? Tänk en krämig choklad och espressogröt till tisdagsfrukosten? Wow.

chokladsmoothie2018-17.jpg
chokladsmoothie2018-montage.jpg
chokladsmoothie2018-15.jpg
chokladsmoothie2018-montage.jpg
chokladsmoothie2018-14.jpg
chokladsmoothie2018-11.jpg
chokladsmoothie2018.jpg
chokladsmoothie2018-2.jpg

Ta hand om dig och äg den här måndagen. Tack för att du läser, kommenterar och är söt. Puss!

/ Chocolate smoothie with banana, espresso and vanilla. Add one banana, one cup of optional milk, one tablespoon of cold espresso, one tablespoon of cacao, one date and a pinch of vanilla powder to a high-speed blender. Mix until everything is smooth. Serve directly. 


Roliga program och kurser inom media och kommunikation att läsa i höst

Roliga program och kurser inom media och kommunikation att läsa i höst

Ärtsoppa med grönkål, kokosmjölk och curry

Ärtsoppa med grönkål, kokosmjölk och curry