provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Roliga program och kurser inom media och kommunikation att läsa i höst

Roliga program och kurser inom media och kommunikation att läsa i höst

Kaffe2018-2.jpg

Just nu är det ansökningstider och många pillar med arbetsprover, väntar på besked och har besluts-panik. Det finns ju så mycket att lära sig, så många städer att se och människor att träffa. Men det är svårt också, att hitta något som känns roligt och givande. För det ska vara roligt att plugga, visst ska det? Om du sitter och googlar ögonen trötta om nätterna efter roliga utbildningar har jag satt ihop några som jag tycker låter amazing. De är inom området media/kommunikation/journalistik vilket jag själv pluggar just nu. Men såklart finns det miljontals andra saker att läsa som är vettiga och intressanta och roliga (fast de får du googla upp själv, hehe)


Kreativ Kommunikation

- Danmarks Medie-og journalisthøjskole, Köpenhamn
Det här är ett treårigt kandidatprogram som man läser i Köpenhamn (dröm att plugga där ju, jag hade ätit rågbröd all day all night) och såhär beskrivs utbildningen på hemsidan (obs att jag har översatt från danska så bear with me): Programmet Kreativ Kommunikation kommer lära dig att utveckla dina kreativa idéer och att kommunicera till specifika publikgrupper inom en rad olika aktuella medier. Du kommer få arbeta med din kreativitet, utveckla koncept, utmana dina ideér, göra reklamkampanjer och skapa material för olika medier och kommunikationskanaler. Det gäller allt ifrån tidningar, broschyrer och affischer till material för webb, tv, film och mobil. Programmet är till för dig med många ideér som vill jobba med kommunikation. Kanske tar du en massa bilder, driver en blogg, designar egna logotyper, tycker att reklam är kul eller gillar färg och form? Sök!

Om jag hade hittat den här utbildningen tidigare hade jag sökt utan tvekan. Låter så sjukt kul.

Läs mer här: http://www.dmjx.dk/uddannelser/kreativ-kommunikation


Content Developer

- Hyper Island, Stockholm
En utbildning på 75 veckor som du kan läsa på Hyper Island i Stockholm. Jag tycker att Hyper Island verkar vara en så spännande skola och det finns en massa intressanta kurser och program att läsa. Just Content Developer fokuserar på storytelling, content creation, videoproduktion och skrivande. Under utbildningen får du också lära dig att lägga upp strategier och gå igenom olika produktionsfaser + lära dig om olika metoder för att förstå och analysera våra digitala kanaler.

Läs mer här: https://www.hyperisland.com/programs-and-courses/content-developer


Medieproduktion

- Göteborgs Universitet, Göteborg
En kurs på 30 hp (motsvarande en termin). Såhär beskrivs utbildningen på Göteborgs Universitets hemsida: "Kunskap inom digital medieproduktion är en allt mer efterfrågad kompetens inom många yrkesgrupper, som exempelvis kommunikatörer, journalister och lärare.  På kursen lär du dig att producera och designa i olika format för digital publicering. Du bygger en professionell webbplats med WordPress, med användarvänlighet och tillgänglighet i fokus. Du får skriva olika sorters texter och använda bilder på nya sätt, spela in och redigera allt från enklare intervjupoddar till mer genomarbetade produktioner inom ljud och rörlig bild. Du kommer också att lära dig olika inspelningstekniker och berättarformer som används vid produktion av webbradio och -tv."

Läs mer här: https://utbildning.gu.se/kurser/kurs_information?courseid=JU1403


Att skriva och publicera i digitala medier

- Malmö Universitet, Malmö
Malmö verkar vara en kul stad + skrivande är roligt. Detta är en kurs på 30 hp där man får lära sig om skrivande för digitala medier, vad som gäller i upphovsrättsliga frågor och hur hur interaktionen mellan olika medieplattformar ser ut. Kanske kan vara något?

Läs mer här: https://edu.mah.se/sv/Course/KK141A


Mediekreatörsprogrammet & Journalistik och medieproduktion

Mediekreatörsprogrammet - Linnéuniversitetet, Kalmar
Ett kandidatprogram på tre år med fokus på medieproduktion och kommunikationsvetenskap. "Programmet för dig som vill bli mediekreatör och kommunikatör med kompetens att berätta och gestalta på ett strategiskt sätt i moderna medier." Låter spännande tycker jag!

Läs mer här: https://lnu.se/program/mediekreatorprogrammet/kalmar-ht/

Journalistik och medieproduktion - Linneuniversitetet, Kalmar
Det här programmet låter också kul, kanske ännu roligare faktiskt. "Programmet vänder sig till dig som vill bli journalist och medieproducent, och som vill arbeta med text, bild, ljud och rörlig bild inom alla medier. Utbildningen ger dig en helhetssyn på medieverksamhet, medieproduktion och journalistik".

Läs mer här: https://lnu.se/program/journalistik-och-medieproduktion/kalmar-ht/


Copywriting

 - Forsbergs, Stockholm
Att plugga till copywriter är säkert askul, läs här bara: "Forsbergs Skolas heltidsprogram Copywriting är en högre tvåårig yrkesutbildning för blivande copywriters, storytellers och scriptwriters. Programmet har till syfte att ge en professionell yrkesutbildning som kreatör. Utbildningen står för nyskapande inom copywriting, reklam, kommunikation, storytelling och scriptwriting. Att testa olika uttryck och sätt att tänka i levande och spännande projekt. Tonvikten ligger på idéskapande och utvecklande av den kreativa förmågan, präglat av ”Learning by doing”." Dock kostar den här utbildningen pengar vilket suger, men går kanske att lösa med stipendier/studielån? Forsbergs har även najs distanskurser + kvällskurser som man kan läsa vid sidan av någonting annat.

Läs mer härhttp://www.forsbergsskola.se/utbildningar/copywriting/


Jag har tyvärr inte så bra koll på folkhögskolor men vet att Flora har skrivit ett inlägg om en skrivkurs på Jakobsbergs folkhögskola som verkar härlig, kolla in inlägget här.

Sen får man inte heller glömma bort att det finns en massa roliga saker att lära sig på youtube. Typ; 
Grundkurs i Photoshop
Tips på hur du kan ta bättre matbilder
Hur du kan skapa en hemsida med Squarespace

Och du! Kom ihåg att man får testa något och sen ångra sig. Man får välja fel och välja rätt och kanske blir ingenting någonsin precis som man tänkt sig. Stressa inte, du har tid. Tid att lära dig och utforska och prova. För man kan faktiskt inte veta innan man har provat. Glöm inte heller att fråga dig själv vad du tycker är roligt, för allt handlar om dig.

Och hallå, man behöver ju inte plugga om man inte vill? Jag upprepar: allt handlar om dig. 

Kaffe2018-4.jpg

/ Fun programs and courses to study this autumn.


Nu! Nu! Nu!

Nu! Nu! Nu!

Havet och en chokladsmoothie med banan, espresso och vanilj

Havet och en chokladsmoothie med banan, espresso och vanilj