provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Intervju med Linn om San Sebastian; staden av utkiksplatser, näsringar och pintxos

Intervju med Linn om San Sebastian; staden av utkiksplatser, näsringar och pintxos

IntervjuLinn2018-6.jpg

Anledningen till att jag reste till San Sebastian var för att hälsa på min vän Linn. Hon bor där nu, för att plugga spanska och dricka vin och ha det härligt. När jag var där bestämde jag mig för att göra en intervju med henne om stan. Vad som är mysigt och vad som suger och vad hon brukar lägga i varukorgen i mataffären. Jag tänker att det alltid är bäst att fråga någon som varit på ett ställe ett tag för att få med vardagliga detaljer och på så sätt få en lite större bild. Innan du läser intervjun kan det vara bra att veta att San Sebastian är en mellanstor stad som ligger i norra Spanien. Det går att ta sig dit med flyg, dock inte utan mellanlandning under lågsäsong( tror att det går direktflyg till Biarritz under sommarhalvåret och då kan man ta bussen därifrån till San Sebastian). Staden är överlag känd för sin mat, sina stränder och surfing. Åk dit om du skulle få möjlighet, det är så himla fint + maten har rimliga priser + du kan sova länge på morgonen utan att missa någonting. 

 Så, nu har du fått lite bakgrundsinformation och nu får Linn fylla i resten. 


Linnie! Vilka emojis skulle du använda för att beskriva San Sebastian?

FullSizeRender.jpg

Vad önskar du att du visste innan du reste hit?
Jag önskade att jag visste hur skiftande vädret var! Ena dagen snöar det, nästa dag är det 18C. San Sebastián blickar ut över Atlanten vilket gör att det blåser mycket här, ni vet så där så paraplyet vänder sig baklänges medan man likt en idiot försöker vända tillbaka det med vinden. Är inne på mitt 3:e paraply nu... 

IntervjuLinn2018-8.jpg

En fras som du ofta använder?
Venga venga! (Kom igen! Kom hit! Kör!).  

IntervjuLinn2018-2.jpg

Tre matvaror som du brukar köpa i mataffären?
Matvaror. Jag har ALLTID tomater. Körsbärstomater ska det va. Mjölk till kaffet och pepillinos som du introducerade mig till. Sitter som en galen snackshäst med de där vattniga gurkorna. 

Vart dricker du ditt kaffe?
Kaffe dricker jag i regel ute på gatan eftersom jag snabbt tröttnade på pulverkaffe. Specifika ställen: Delgrado, Sakona. Maitze i gamla stan. Finns typ 3 mysiga caféer per gat-slinga här, så du lär inte lida nöd.

IntervjuLinn2018-3.jpg

Hur ser en vanlig dag ut för dig här?
Drar upp rullgardinen, tittar ut över staden. Borstar tänderna till Ray Charles. Springer ner för 5000 trappsteg ner till skolan. Pratar spanska med mina lärare i 3 h. Efter skolan hittar vi studenter på något, alltifrån att gå på ciderprovning till att chilla vid La Concha, en av de tre stränder som finns här. Om inte det, möts vi upp för pintxos på kvällen. Venga!

IntervjuLinn2018-4.jpg

Har du några fakta om San Sebastian som kan vara kul att veta om?
Staden har MASSOR av fina utsiktsplatser. Vyerna består av berg, hav, strand, stad. Ni vet, ALLA de där sakerna man gillar med stad-städer. San Sebastian är en del av País Vasco (Baskien), vilket innebär att det pratas både baskiska och spanska här, -två helt olika språk! 

På torsdagar får man två pintxos (tapas) och en liten öl för 2€ i stadsdelen Gros. En kaffe/ett glas kostar 1,2 €.

Måånga, då menar jag många, bär näsring här. Det är en del av den baskiska stilen som är väldigt laid back och streetchill.  

IntervjuLinn2018-5.jpg

När suger San Sebastian?
San Sebastián suger när det är vinter och man bor i ett spanskt hus (läs: jag). Deras hus är inte anpassade efter kyla som våra nordiska vilket gör att det känns som ryssvinter trots att det är 5C ute. Mer isolering åt spanjorerna por favor.. 

Tre platser som man borde besöka om man reser till San Sebastian?
Tre platser: Monte Igueldo (stadsvy med ett minitivoli högst upp på berget), Monte Urgull (den finaste utsikt jag någonsin sett, man har utsikt över exakt hela staden och är så högt upp att man kan plocka ner solen med handen) och la Concha, den bästa stranden med klart vatten. Älskar det här stället, vill så gärna komma tillbaka!

IntervjuLinn2018.jpg

Tack Linnie <3

Om du vill ha fler tips eller blev nyfiken på att läsa spanska i San Sebastian kan du mejla mig för att få kontakt med Linn. Och du! ha en fin onsdag nu. Ät choklad och andas den sista vinterluften.

/ An interview with my friend Linn about San Sebastian.


Natten i Madrid och en hajk

Natten i Madrid och en hajk

Den första dagen i San Sebastian

Den första dagen i San Sebastian