provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Kokosrutor med dadelkaramell och mörk choklad

Kokosrutor med dadelkaramell och mörk choklad

Kokosrutor2018.jpg

Godmorgon du! Jag hoppas att april är en fin månad hos dig och att du mår bra. Idag är det veckans sista dag och jag planerar att ha en helt vanlig helg. Vara hemma, jobba och kanske tränga ihop mig i soffan med några vänner. Jag behöver hitta någon som kan hjälpa mig att äta upp mina kokosrutor också för just nu har jag problem med att koncentrera mig när jag vet att de finns i min kyl. De är nämligen så sjukt goda och ultimata. Sega + chokladiga + innehåller rostad kokos. Jag bakade dem i förra veckan och har sedan dess ätit flera om dagen pga att jag inte kan sluta. Vill du uppleva samma besatthet som mig kommer receptet här: 

Kokosrutor2018-2.jpg

Kokosrutor med dadelkaramell och mörk choklad - cirka 16 rutor
1 dl solrosfrön
2 dl riven kokos
10 urkärnade dadlar
1 msk kokosolja
2 msk vatten
1 dl krämigt jordnötssmör
1 nypa vaniljpulver
1 nypa havssalt
100 gram mörk choklad

Såhär gör du: 
Börja med att rosta solrosfrön och riven kokos i en stekpanna (ja, du måste och ja, det gör skillnad). Rör med en slev lite då och då för att undvika att det bränns vid. När frön + kokos har fått färg häller häller du över blandningen på en tallrik för att svalna. Mixa sedan dadlar, vatten och kokosolja slätt med en stavmixer. Du kommer behöva mixa ganska länge så ge inte upp förens det har blivit en len smet. Rör sedan ner frön + kokos, jordnötssmör, vaniljpulver och en nypa havssalt. Blanda ordentligt och smaka av. Tryck ut smeten i en fyrkant på ett bakplåtspapper och ställ in i kylen för att stelna. När smeten har stelnat något (tar ungefär 30 minuter) smälter du en kaka mörk choklad över ett vattenbad. Bred sedan ut den smälta chokladen över smeten och strössla lite kokosflingor över. Ställ in i kylen igen. När chokladen har stelnat tar du en vass kniv och skär ut cirka sexton rutor. Förvara sedan kokosrutorna i kylen! 

Kokosrutor2018-3.jpg
Kokosrutor2018-6.jpg
Kokosrutor2018-4.jpg

/Coconut squares with date caramel and dark chocolate. Just leave a comment below if you want the recipe translated. 

Ur engångskameran: Spanien och påsken

Ur engångskameran: Spanien och påsken

En solnedgång

En solnedgång