provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Bulgurbiffar med gurkmeja, persilja och rågsmulor

Bulgurbiffar med gurkmeja, persilja och rågsmulor

Bulgurbiffar2018.jpg

Bulgurbiffar med gurkmeja, persilja och rågsmulor - cirka 15 små biffar
2 dl okokt fullkornsbulgur
1 dl persilja (jag använde fryst)
1 smulad skiva rågbröd
1 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
2 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk riven ingefära (jag använde fryst)
1 nypa havssalt + svartpeppar
Smör och olivolja

Såhär gör du: Börja med att koka bulguren (mängden vatten står på paketet). Medan bulguren kokar river du rödlök och vitlök fint på ett rivjärn. Stek sedan löken mjuk i en klick smör i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré, kryddor + ingefära och låt det steka ihop med löken en stund. Kolla till bulguren. Har allt vatten absorberats? Perfekt. Häll över den varma bulguren i en bunke och låt den svalna något. Häll sedan ner lökblandningen i bunken och tillsätt persilja och en smulad skiva rågbröd. Krydda med salt och svartpeppar och blanda ordentligt. Diska stekpannan som du stekte löken i och ställ den sedan på plattan igen. Värm upp ordentligt med olivolja i pannan. Forma sedan biffar av smeten och lägg dem i den varma pannan. Låt biffarna stekas i några minuter på varje sida (de ska få en fin och krispig yta). Servera biffarna i en sallad, mellan två bröd som en hamburgare, till ugnsbakad sötpotatis eller kanske i en wrap med mängder av tzatziki.  

Jag serverade mina biffar ihop med en enkel sallad och en kräm gjord på färskost, svartpeppar och honung. 

Bulgurbiffar2018-4.jpg
Bulgurbiffar2018-5.jpg
Bulgurbiffar2018-7.jpg
Bulgurbiffar2018-8.jpg

/ Bulgur patties with turmeric, persil and crumbled rye bread. I served my patties with a simple salad and a sauce made of cream cheese, honey and black pepper. Just leave a comment if you want the recipe translated. 


Pluggtimmar, åtta portioner bulgur och bilder jag sparat

Pluggtimmar, åtta portioner bulgur och bilder jag sparat

Guggenheim i Bilbao

Guggenheim i Bilbao