provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Guggenheim i Bilbao

Guggenheim i Bilbao

Guggenheim2018.jpg

I februari, när jag var och hälsade på Linn i San Sebastian, tog vi bussen till Bilbao för att gå på museum. Jag hittade bilderna från den dagen nu, tre månader senare, på mitt överfulla och stökiga datorskrivbord. Men vi kollar ändå tycker jag, för vi besökte nämligen inte vilket museum som helst utan Guggenheim. Lokalen var verkligen wow. Överlag kändes hela området runt museet som en stadsdel tagen ur The Hunger Games. Allt var symmetriskt, metalliskt och nytt. Det fanns dessutom glashissar lite överallt som man kunde åka om man inte orkade ta någon av de många betongtrapporna. 

Väl inne på museet gick jag och Linn igenom böjda labyrinter som gjorde oss illamående och kollade på videokonst i form av ord som ramlade ner från taket. Jag hade börjat få feber och lutade mig då och då mot Linns axel när vi stannade framför en verk för att kika. Överlag tyckte jag att det var en upplevelse att bara ha fått se museet då byggnaden inte liknade något jag sett förut. Själva utställningarna var också intressanta (temat var tid och rum) men min feberhjärna kunde inte riktigt ta in vad det var jag faktiskt såg. Jag ville nog mest lägga mig i en säng och bli matad med chokladglass. Men om du skulle få möjlighet, åk dit. Det var verkligen en upplevelse (trots feber i kroppen). 

Bilbao överlag var också fint men jag tycker att staden saknade den mysiga stämningen som fanns i San Sebastian. Allt gick på något sätt lite snabbare i Bilbao vilket kanske beror på att det är en betydligt större stad men ändå. San Sebastian var mer chill och mysigt medan Bilbao hade en lite kyligare stämning med expediter som suckade när jag och Linn pratade engelska. Men Guggenheim vägde upp allt + den asgoda potatisomeletten med svampstuvning för 2€ + rågbrödschipsen som var salta och knapriga och amazing. Undra om jag kan skriva ett inlägg utan att komma in på mat? Är kanske en omöjlighet. Förmodligen.

Guggenheim2018-8.jpg
Guggenheim2018-3.jpg
Guggenheim2018-4.jpg
Guggenheim2018-5.jpg
Guggenheim2018-6.jpg
Guggenheim2018-7.jpg

/Guggenheim - Bilbao 2018.


Bulgurbiffar med gurkmeja, persilja och rågsmulor

Bulgurbiffar med gurkmeja, persilja och rågsmulor

Dadelbollar med solrosfrön, kakao och havssalt

Dadelbollar med solrosfrön, kakao och havssalt