provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Pluggtimmar, åtta portioner bulgur och bilder jag sparat

Pluggtimmar, åtta portioner bulgur och bilder jag sparat

2018red.jpg

Hej fina du. Äter du frukost och är trött? Eller kanske är du pigg för att den här helgen är lite extra lång? Imorgon är det ju första maj då kan man sova hur länge man vill, en extra dag av sovmorgon och chokladmjölk i sängen. Mhm. Jag pluggar en väldans massa just nu, skriver och raderar och hallååå det går ju inte att koncentrera sig när solen skiner. Jag ställer timern i mobilen och tänker att en timme till klarar jag. Jo det gör jag. 50 minuter kvar. 40 minuter kvar. 38 minuter kvar. 

Om en månad lämnar jag Göteborg för någonting annat. En månad går snabbt, det vet alla. Det är nu jag ska äta den där frukosten ute som jag pratat om i månader, säga ja mer än vad jag säger nej, krama på alla vänner och inte låta min lägenhet bli sådär stökig som den kan bli när jag har mycket att göra. För jag har mycket att göra och det känns bra. Uppdateringen här är kanske inte den bästa och jag känner sällan någon lust att skriva om mig själv. Jag vill hellre skriva om andra saker, sånt som är lite längre ifrån. Men jag vill ändå berätta några småsaker för dig (du vet sånt som egentligen är oviktigt, ointressant och kanske bara wtf). För det är ju en del i allt ändå. 

- Det har ramlat ner en bit vitlök i springan mellan min ugn och köksbänk. Varje gång jag startar ugnen börjar det lukta vitlök och jag får inte upp den lilla biten? Krafsar med knivar och penslar och pincett men det går inte. Vad ska jag göra? Behöver hjälp. 

- Jag lyssnar på Money on my mind av Sam Smith nästan varje dag. Jag hittade låten på en gammal spellista och nu är jag besatt. Den är perfekt att lyssna på när man går till mataffären, skolan, jobbet eller vart som helst egentligen. 

- I förra veckan åkte jag tåg och det var bara jag och två till på hela tåget. Jag satt ensam i vagn 3 och åt jordgubbar och började nästan skratta för att det var wierd men samtidigt skönt.

- Jag har ätit bulgur sju dagar i rad pga kokade åtta portioner och känner spontant att jag aldrig vill äta bulgur någonsin igen?

- En kväll började jag läsa boken How to be bored (hehe) som låg på mitt nattduksbord men jag slutade med det ganska snabbt och pinnade en massa bilder istället. De bilderna blev sedan till collagen nedan. En blandning av kostymbyxor, frukostar och blommor.

ps. jag tror faktiskt att boken är ganska bra. Den handlar om hur viktigt det är för hjärnan med återhämtning och det kan ju vara intressant. Kanske får läsa den ändå.

COLLAGE1.jpg
Collage6.jpg
YAS2.jpg

Det var nog det. Ha en amazing måndag + Valborg. Tack för att du läser. Koka aldrig åtta portioner bulgur samtidigt. Hejdå. 

/ Just a small update about my latest days and some pictures from my Pinterest. 


Mannagrynsgröt med ugnsbakade päron och ingefärshonung

Mannagrynsgröt med ugnsbakade päron och ingefärshonung

Bulgurbiffar med gurkmeja, persilja och rågsmulor

Bulgurbiffar med gurkmeja, persilja och rågsmulor