provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Jag vill nog mest bara säga hej

Jag vill nog mest bara säga hej

MatildaSpetz.jpg

Hej gullunge. 

Det blev en liten paus här på några dagar. Det finns så mycket roliga saker att göra som inte innefattar trötta ögon framför en datorskärm just nu. I förrgår, när jag rullade min resväska på gatan utanför mitt lägenhetshus såg jag människor som cyklade. Jag kom på mig själv med att inte minnas sist jag såg någon cykla? Gör du? När jag hade släpat mina väskor upp för trapporna och klivit in i min lägenhet möttes jag av solkatter på väggarna trots att klockan var kväll. Allt kommer nu. Solen och våren och pirret.

Spanien var fint och enkelt. Till en början var rastlösheten där och gjorde mig lite galen, men det brukar vara så. Jag får ge mig själv några dagar att inse att jag inte måste göra en massa saker hela tiden. Det är helt okej att lägga besluten på glass-nivå (tog choklad pga det enda rätta). Klara och jag sysslade med saker som att lyssna på poddar, åka inlines, argumentera om vem som tömde strandväskan i sängen och viska konstiga ord i varandras öron. Precis så som jag vill att det ska vara (- sandpappersögonlock på grund av allergi mot dun katt damm eller kanske någonting annat). 

På planet hem från Spanien hände det en så gullig grej som jag vill berätta för dig. Bakom mig och Klara satt det en liten kille som flög ensam från Alicante till Köpenhamn. Han var kanske fem och hade ett handbagage som såg ut som en mjukiselefant med ett tyghandtag. I mjukiselefanten hade han en påse godis, ett par svampbob-hörlurar och en vattenflaska. Han var så gullig + vågade resa ensam? Under flighten tryckte han på hjälpknappen flera gånger och när flygvärdinnan väl kom började han berätta en massa historier som helt saknade poäng. Han mumlade om sin mormor och om en kusin och sa hela tiden; "duuuu, vet duuuuu, duuu, vad heter duuuu". Så söt och modig. 

Nu när jag skriver det här sista lilla stycket är det kväll. Det är torsdag och jag har lagat vegetarisk blomkålscurry för tolv personer trots att det bara är jag som ska äta. På mitt skrivbord ligger ett brunt bananskal som jag borde kasta. Kanske ska jag gå ut lite istället? Sträcka på ryggen och ge hjärnan något annat än svarta meningar mot en blinkande datorskärm?

(jag gick aldrig ut)


En soluppgång

En soluppgång

Nu! Nu! Nu!

Nu! Nu! Nu!