provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Mannagrynsgröt med ugnsbakade päron och ingefärshonung

Mannagrynsgröt med ugnsbakade päron och ingefärshonung

Manna2018-4.jpg

Mannagrynsgröt med ugnsbakade päron och ingefärshonung
- 1 portion

2,5 dl valfri mjölk
2 msk mannagryn
2 msk honung
1 tsk riven ingefära (jag använde fryst)
Minst ett päron
Några puffar kardemumma
Flingsalt

Såhär gör du: Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Medan ugnen blir varm häller du ner honung + ingefära i en liten kastrull och ställer på spisen. Värm sedan upp honungen försiktigt på medelvärme och rör runt lite med en slev. När honungen börjar bubbla lyfter du bort kastrullen från plattan och låter den svalna. Klyv sedan ett päron på mitten (eller flera om du skulle känna för det) och lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper. Puffa lite kardemumma över. Stoppa sedan in plåten i ugnen och låt päronen bakas i ungefär en kvart. Ställ en större kastrull på en platta och häll ner mjölken. Låt mjölken bli varm innan du noggrant vispar ner mannagrynen (om du inte vispar som en galning finns det en risk att gröten blir klumpig). Koka mannagrynsgröten tills den blir slät och lagom tjock. Häll sedan gröten i en skål och ta ut päronet ur ugnen. Lägg päronhalvorna på gröten, ringla över honungen och glöm ej att toppa med flingsalt. 

Manna2018-5.jpg
Manna2018-2.jpg
Manna2018.jpg
Manna2018-3.jpg

/Semolina pudding with ginger-honey and oven baked pears. Just leave a comment below if you want the recipe translated. 


En helg på havet och frågor kring sötpotatispommes

En helg på havet och frågor kring sötpotatispommes

Pluggtimmar, åtta portioner bulgur och bilder jag sparat

Pluggtimmar, åtta portioner bulgur och bilder jag sparat