provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

En helg på havet och frågor kring sötpotatispommes

En helg på havet och frågor kring sötpotatispommes

Matilda_Spetz_Solnedgång2018-2.jpg

Hej och oj vad längesedan det var jag skrev här. Jag har saknat att skriva till dig. Säga hej hur mår du vad gör du vad tänker du på? Lägenheten som inte längre är min står tom, flyttlådor ska knuffas upp på vinden hos min mamma och jag sover dåligt om nätterna på grund av värmen. Tur att jag fick komma ut på havet förra helgen och bada så ofta att håret liksom aldrig hann torka mellan doppen. Båtens skåp var fyllda med hönökaka, vaniljgifflar och choklad med chokladmousse i mitten, då vet man att man klarar sig. Visst gör man? Om dagarna låg vi med ryggarna mot klippor, läste, var soltrötta, fiskade makrill, samlade ostronskal med lena insidor, badade och drack flädersaft. Om kvällarna blev vi istället myggbitna, spelade musikquiz, kollade på gamla vines, åt chips och trängde ihop våra kalla shortsben i soffan. Tänk att sommaren nästan inte ens har börjat? Att det är junis första dagar och jag har slutat skolan? Ihhhhh. 

Kan vi prata om något annat för en liten stund? Jag funderar nämligen på hur jag ska göra med den här platsen nu. Under den korta pausen (som hände då livet hände och fyllde mina dagar med skola, praktik och kvällar med kompisar) insåg jag att jag vill uppdatera dig när jag känner att jag har något att uppdatera dig om. Inte slänga ur mig saker som jag sedan tar bort för att jag inte är nöjd. Därför kommer kanske uppdateringen här att ske lite sporadiskt när jag har mycket annat runt omkring. Det blir små presenter skickade från mig när det kliar i fingrarna helt enkelt. Så att du vet bara (men du behöver inte oroa dig för jag gillar ju att hänga här, vill bara undvika "panik-jag-måste-uppdatera-så-tar-bilder-på-asfula-gatstenar-som-jag-sedan-raderar").

En annan grej också, ok? Jag har ätit McDonald's sötpotatispommes och de var mycket goda (de kunde dock varit lite krispigare samt tunnare). Men varför har inte detta skett tidigare undrar jag? Håller inte sötpotatisen på att dö ut lite nu? Är det en fråga om pris? Tillgänglighet? Vill verkligen veta. Vet du?

Så. Nu kommer några bilder från en kväll på båten där solen gjorde allt rosa. Slut på prat.

Matilda_Spetz_Solnedgång2018-4.jpg
Matilda_Spetz_Solnedgång2018-6.jpg
Matilda_Spetz_Solnedgång2018-11.jpg
Matilda_Spetz_Solnedgång2018-14.jpg
Matilda_Spetz_Solnedgång2018-12.jpg

Ha en fin dag så hörs vi när vi hörs. Tack för att du hänger kvar här. 

/The pictures are from an evening when the sun made everything pink. 


Krapperup, ett andkrig och jalapeñochips

Krapperup, ett andkrig och jalapeñochips

Mannagrynsgröt med ugnsbakade päron och ingefärshonung

Mannagrynsgröt med ugnsbakade päron och ingefärshonung