provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Stycken jag påbörjat men kanske aldrig riktigt avslutat

Stycken jag påbörjat men kanske aldrig riktigt avslutat

MLSpanien2018

Ofta skriver jag meningar i mina mobilanteckningar. Det kan vara en tanke, något jag ser, en lista eller bara ord som dyker upp i hjärnan. Jag påbörjar saker som sällan avslutas. Men det är också ofta det där osammanhängande som skrivits i stunden som kan bli något fint i slutändan. Här nedan kommer ett gäng av mina senaste mobilanteckningar som jag har satt ihop och blandat med bilder från min mobil. Hoppas att du gillar! Puss och ha en ultimat dag + du är en queen.


I mina händer hittar jag spår från gårdagen. Små revor över fingertopparna, större längs med handflatorna. Jag halkade på undervattensstenar, skrattandes, och skar mig omedvetet på havstulpaner när jag tog emot med händerna. Stranden var fylld med runda, släta stenar. Det var stenar som nötts mot berget tills alla vassa kanter blivit mjuka. Jag hade aldrig varit där förut. Det fanns en klippa vartifrån man kunde hoppa, jag sjönk ner till det kalla när jag dök, sparkade snabbt med benen för att nå över ytan. I bilen, senare, när vi åkte hem var det tyst. Kanske lämnade mitt hår saltfläckar på nackstödet. Var det så? Mamma droppar alsolsprit i revan på högerhanden, den djupaste och ondaste, kanske är det dags att sluta tänka på gårdagen nu. Imorgon åker vi till Spanien.

Vi byter 25 grader mot 30. Linn ska komma och hälsa på och vi hämtar upp henne med bilen som liknar en buss utanför terminalen i Torrevieja. Hon har gula byxor, höjer handen, vinkar, ler. Jag har saknat dig. 

MLSpanien22018

Vi solar alla fyra, Klara, Anna, Linn och jag, på rad med terrakottafärgade kakelplattor mot magen. I poolen flyter det små gula torkade blomblad, en skalbagge guppar runt och sprattlar med benen. Solen går i moln och Klaras hår är redan ljusare än det var när vi kom hit. Jag lyssnar på en podd om Frida Kahlo. Berättaren säger att hennes ryggrad bröts på tre ställen i en kollision mellan en buss och en spårvagn. En av passagerarna hade med sig en påse med guldstoft som yrde runt Fridas aldrig mer helt fungerande kropp. Hon reste till Paris ändå, målade, hade sex.

MLSpaninen32018

Dagarna rör sig långsamt. Vi måste bada ofta för att inte bli rastlösa. Om man dyker ner under vattnet, blåser ut all luft genom näsan, lägger sig på rygg och blundar mot solen ser man glitter bakom ögonlocken. Jag och Linn pratar om allt, går igenom sms, kommer fram till saker, kommer inte fram till någonting alls. Rutinen om dagarna är enkel; frukost, packa den randiga badväskan, breda baguette till stranden, sola, bada, läsa, prata, simma till udden och tillbaka, dricka iskaffe, duscha av sanden, smörja in sig med lotion, spela yatsy, äta chips eller glass på pinne, äta middag, spela spel, prata, äta choklad, prata. På nätterna skrattar jag så högt att flera i huset vaknar.

MLSpanien42018

Det finns ett shoppingcenter som vi brukar åka till och köpa bikinis och shorts. Jag handlar en bikini som är creméfärgad och har tjocka axelband, Linn en grön baddräkt med volang. Hon hinner aldrig bada i den gröna baddräkten för hon ska redan åka hem. Det har gått fem dagar. Vi går upp klockan 03.30 och jag känner mig döv av trötthet. Väl framme vid flygplatsen kramas vi länge och säger de där vanliga sakerna; vi ses snart, jag kollar biljetter till Stockholm, du är bäst och tack för att du kom.

Jag menar det, tack för att du kom. 

MLSpanien52018

/Some notes from my phone mixed with pictures from the latest days here in Spain.


En ny favoritbok

En ny favoritbok

Jag reste till Albanien

Jag reste till Albanien