provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

35mm Köpenhamn

35mm Köpenhamn

olympus1-st2018-15.jpg

Vid köksbordet suger jag med hjälp av en brödkant upp resterna av det smälta smöret som runnit ut genom hålen i mackan och ut på tallriken. Snart ska vi åka till Köpenhamn. Shortsen jag sömnigt klädde på mig några minuter tidigare har fläckar från gårdagens middag. Klara kommenterar det och jag svarar att jag vet. Jag vet att jag har fläckar på shortsen. Låt mig va.

I duschen ställer jag in temperaturen på nästan det kallaste. Gör huden sval innan jag klär på mig, borstar tänderna, hänger min väska över axeln och sätter mig i bilen. En vän, som varit på semester i Barcelona, gav mig ett saltkar med röda prickar i förra veckan. Jag hittar det lilla karet i min väska. Tänker; hur såg hon mig i ett saltkar? Vad i den lilla skålen är det som är jag? 

I bilen pratar jag och Klara om affärer som vi vill gå i; 
Topshop
Urban Outfitters
Weekday
Zara
osv osv

olympus1-st2018-20.jpg

Alla på Instagram säger hela tiden så vackra saker om Köpenhamn. De berömmer maten, arkitekturen, de avslappnade människorna och den tillåtande atmosfären. Jag vill säga att stan är överskattad. Men det kan jag inte, för jag är en av dem. En av dem som likt alla andra stirrar på husfasader och dricker kaffe på caféer med välanvända platstaggar. Jag är en av dem som säger; här skulle jag köpa bageribröd om jag bodde där *vinklar naivt fingret mot en lägenhet som kostar en livstid av pengar*. Precis exakt sån är jag. 

olympus1-st2018-16.jpg

Under dagen promenerar vi runt. Kollar på posters och provar bodys med spaghettiband. På ett fik dricker vi iskaffe och delar en chokladcookie med hackade mandlar. Vi är här under fotbolls-VM, en massa människor med danska flaggan målade på kinderna sitter tätt runt träborden. De håller händerna om ölglas och ger ifrån sig likadana ljud, ooooh:ar och naaaaj:ar. Det är som om alla vore en enda kollektiv röst som styrs av vad som händer på tv:n. Vi sitter på de gröna stolarna länge, säger; här har vi väl varit förut? Visst har vi det? Jo, jag drack ju te med hela myntakvistar här när det var vinter och askallt? Minns ni?

olympus1-st2018-18.jpg

Trots att det börjar närma sig kväll promenerar vi fortfarande utan något mål. Vi drar fötterna mot asfalten och kikar i skyltfönster. Efter en lätt middag (sushi) köper vi två bitar cheesecake. Vi har svårt att bestämma oss för vilka smaker vi vill ha.
- Vanlig oreo eller strawberry? frågar mannen bakom disken som precis beklagat sig över oroligheterna i Malmö.
- Vanlig, svarar jag och Klara i kör.

olympus1-st2018-13.jpg

Avslutningsvis äter vi cheesecakebitarna på en gräsmatta tillbaka i Helsingborg. En fästing klättrar upp över mina jeans. Jag minns något äckligt jag läst en gång, om en fästing som bet sig fast i någons hårbotten och inte upptäcktes förens den var stor som en pinjenöt. 

Hemma går jag igenom håret noga, känner längs hårrötterna och letar efter något som känns annorlunda.

olympus1-st2018-21.jpg

Fiket med chokladcookien: The Electric Corner, Store Regnegade 12, 1110 Köpenhamn.
Butiken där vi handlade cheesecake: Bertels Salong, Kompagnistræde 5, 1146 Köpenhamn K.
Butiken där vi kollade på posters: Posterland, Gothersgade 45, 1123 Köpenhamn.

/Copenhagen. Pictures shot with my new 35mm camera. 


35mm Rastlöshet

35mm Rastlöshet

Snart så

Snart så