provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

35mm Rastlöshet

35mm Rastlöshet

olympus2-st2018-16.jpg

I början av juli hade jag några dagar av ensamhet. Människor åkte iväg, jobbade, reste och jag var kvar. Kvar i rummet där ett yngre jag tidigare bott. Nu; En period av väntan på något annat. 

Först; Jag skriver arga sms i mina mobilanteckningar fuck you fuck you fuck you. Hackar upp vattenmelon i exakt lika stora tårtbitar, scrollar Instagram och ångrar mig, scrollar Facebook och ångrar mig. Det är fem timmar tills det är kväll och fem timmar kvar tills jag ska träffa någon. Hur ska jag fylla tiden av att göra ingenting? Varför är det ens ett problem för mig?

olympus1-st2018-30.jpg

Att göra ingenting är en lyx, visst är det så? Att göra ingenting är vad jag tänker på om mörkerkvällarna i januari. Att få läsa färdigt en bok, göra en god lunch, strössla runt, vara ledig. Varför kan jag inte trivas i det nu? Alla säger; njut, njut av ledigheten, njut, snart tar den slut, tänk på alla som jobbar, njut.

Jag har svårt för det där njutet, svårt för rastlösheten. Rösten som viskar; du hade kunnat göra mer, vara bättre, komma någonstans. Den går inte att välja bort, rösten. Den är konstant.

*tvingar mig själv att inte ringa upp alla kontakter i min telefonbok*

olympus1-st2018-28.jpg

Sedan; Jag lyssnar på poddar ute i skogen och blir myggbiten över kinderna, betten likar röda öar på min hud. Jag funderar på bilder jag vill ta. Gör iskaffe med sockrig vaniljsirap och inspekterar mina solbrända tår. Jag äter digestivekex ur köksskåpet, gör ett litet ärende, fixar med småsaker. En dag läser jag en bok på en dyna i trädgården och äter inte lunch förens klockan är fyra. Jag glömmer bort att jag inte gör någonting av, vad jag skulle säga, egentligt värde. Jag finner mig själv med att göra ingenting. 

Slutligen; Om jag kunde skriva skulle det stå något vackert här.

olympus1-st2018-10.jpg

/Pictures shot with my new 35mm camera.


Idaho

Idaho

35mm Köpenhamn

35mm Köpenhamn