provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

35mm Nordkoster

35mm Nordkoster

olympus3-st2018-32.jpg

En månad på en ö i havet. 

Att sammanfatta en månad på Koster känns svårt. Hur samlar jag ihop en månad i ord? Hur formulerar jag tillräckligt med meningar för att kunna beskriva nattliga saltvattensdopp, timmar av jobb, snälla kollegor vars axlar jag kunde luta huvudet mot, otillgängligheten i att bo mitt ute på havet och värmen, den där värmen som fick allt runt omkring att växla färg från grönt till gult. Hur ska jag hinna få plats med att berätta om den lilla killen som bodde i rummet bredvid vårt, han som när vi först möttes sträckte fram sin hand och sa; hej jag är 6. Jag sträckte fram min hand och sa; hej jag är 21. Efter det var vi vänner. Ibland kröp han upp i min säng för att kolla på roliga kattvideos. Han sa; jag kan också dansa tokigt. Han sa; jag kan twerka det kan jag faktiskt hallå kan ni titta. Han sa; kolla katten som shake:ar sin stjärt. 

Hur ska jag kunna beskriva personaldagen ute på Måskär utan att romantisera, utan att bli sentimental, eller sakna. Men också, i kontrast, beskriva tågresan hem. Friheten. Tröttheten. Icke-saknandet av att känna sig fuktig. När jag sammanfattar månaden på Koster får jag inte glömma bort viktiga detaljer som; chokladmuffinsen på Kosters Trädgårdar (mamma sa att den var jävlar-i-min-lilla-låda god), cykelturen längs fälten när solen fick natten att ljusna, dagen då ett vinglas fyllt med vin trillade ner i golvet och lämnade röda fläckar på en tröja som inte var min egen, morgonen när jag och Klara tvättade håren i havet och kollade på bubblor av billigt schampo som sprack mot bergskanten. Inte heller får jag glömma att berätta om alla långa kvällar på jobbet. Jag skulle skriva om allt det där, sortera mina anteckningar, värdera vad som är bra och vad som är dåligt, vad jag sparar för mig själv och vad jag delar med dig. Förmodligen skulle jag komma fram till att det var en tid att minnas. Ett äventyr ihop med min syster. Det räcker kanske så.

olympus3-st2018-27.jpg
olympus3-st2018-25.jpg
olympus3-st2018-10.jpg
olympus3-st2018-20.jpg
olympus3-st2018-13.jpg
olympus3-st2018-15.jpg

/35mm pictures from the Koster Islands. 


Idaho

Idaho