provadenna.jpeg

Hi.

On my blog you will find interviews with creative girls, recipes, positivity and some of my days in pictures.  

Idaho

Idaho

Idaho2018.jpg

Hej och hej igen. 

Tvättmaskinen surrar i bakgrunden, vinden blåser genom mitt fönster på övervåningen och får dörren att slå. Jag hör det från undervåningen, störs av ljudet, men är ovillig att göra något åt det. Jag är hemma igen. Hemma efter att ha varit på en ö i en månad. Isolering eller frihet eller vad vet jag. Innan jag skriver, innan jag ska samla ihop, sortera och tänka, vill jag vila. Sova i lakan som är mina egna, äta pasta, packa upp, packa om och kanske springa snabbt på grusvägar. Klockan är 12.17 nu. Det finns en lista jag skrivit på saker att göra; tygskor att tvätta, mejl att läsa, saker att rulla in i tidningspapper och lägga i lådor. Ändå låter jag klockan bli 12.18, 12,19, 12,20. Inte idag.

Om jag inte redan läst ut Idaho, skulle jag gjort det nu. Jag hade lagt mig tillrätta i soffan (på rygg med benen över kanten) och låtit tid försvinna. Den var så! bra! ok!
Den var så bra att den fick följa med mig överallt. Här är några platser som boken befunnit sig på: 
I städskrubben på restaurang Orient i Strömstad
På locket till papperskorgen på restaurang Orient i Strömstad
På en röd pizzakartong innehållande 50% Hawaii och 50% Flygande Jacob
I ett skåp på jobbet (det med tofflorna)
På bryggan vid sjöboden
På kanten av handfatet på toaletten vid Roys minigolf
På kanten av handfatet på terassen i Strömstad (där stavade de pannbiff med ett n)
På golvet på Strömstads bibliotek
På marmorbordet på färgan
På klipphällen vid den lilla bryggan

Nerknölad i väskan och fraktad från ön till Strömstad till Göteborg till Skåne
På mitt nattduksbord


Idaho var en bok som kändes överallt. Flera gånger när jag lade boken till sidan kände jag mig tom. Som om saker runt omkring inte såg likadana ut längre. Den handlar om ett mord, en mördad dotter. Mordet, ett event som genom boken skall återskapas av fantasi och av bristen på svar, aldrig sanning. Finns det en sanning? Hur kan någon mörda sin dotter? Boken handlar om minnet, om saknad, om skogen, om skuld, om syskon, om att söka och att inte finna. Den handlar om Ann, om Wade, om June och May, den handlar om Elliot och Elisabeth och Jenny. Ska du läsa en bok nu i höst, läs den här. Språket är out of this world och jag har läst alla intervjuer som finns av författaren Emily Ruskovich pga obsessed. 

Idaho20182.JPG

Tvättmaskinen piper, kläderna är rena. Jag hör det, störs av ljudet, men är ovillig att göra något åt det. 

/This is one of the best books that I have ever read. The language is magic and from now on I'm slightly obsessed with the author Emily Ruskovich. Read it!


35mm Nordkoster

35mm Nordkoster

35mm Rastlöshet

35mm Rastlöshet